Japanse emoticons

Japanse emoticons

De smiley of emoticon is sinds zijn geboorte in 1982 uitgegroeid tot een volwassen verlengstuk van de menselijke emotie met vele gezichten. In Japan heeft de emoticon zich op een heel andere manier ontwikkeld. Mede dankzij de beschikbaarheid van meer tekens in de japanse karakterset zijn onze japanse mede-otaku’s in staat om hun emoticons tot prachtige, uitgewerkte en horizontaal te bekijken kunstwerkjes te maken. Op deze site staat een (vernieuwd) overzicht van de vele varianten.

http://club.pep.ne.jp/~hiroette/en/facemarks/index.html

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>