RaaR met de rollende R – Chinese snacks – Kippenvoet

jep. This is it!

wat snoep ensooh... verpakking ff proeven Och... gestoomd is toch lekkerder!

Kippenvoeten zijn een ware delicatesse grote delen van de wereld. Maar wij (halve) Hollanders kijken daar toch wat argwanend tegenaan. Waar wij gewend zijn om ze gemalen door onze frikadellen, kipnuggets en andere ondefiniëerbare vleesproducten te eten, eten ze in Azië gewoon The Real Deal gewoon kippenvoet zoals die is gemaakt: Recht van het bot!

Een tijdje geleden zijn Liesbeth en Frank, vrienden van ons, gezellig een weekje naar Hong Kong geweest. Onderweg zijn ze ook nog even voor ons bij Aji Ichiban geweest; De Jamin van Azië. Daar verkopen ze naast zoetigheid dus ook hartige snacks in hygiënische vacuumverpakking. waaronder dus “Isoyaki Duck Neck” en “Isoyaki Chicken Feet”

Nu ben ik niet voor een kleintje vervaard. Ik heb voor hetere vuren gestaan waar het gaat om gastronomische eigenaardigheden. Bovendien heb ik genot van gestoomde kippenvoeten in gembersaus al menig maal mogen meemaken. Maar nog nooit heb ik gegrilde kippenvoet (Isoyaki is gegrild op z’n Japans) uit een vacuumverpakking geproefd.

Toen ik de vepakking opende, geurde het een beetje naar Sheba. Maarja, dat heb je met leverpastei uit Oss ook en dat smeert half Nederland op z’n boterham. De beet en het mondgevoel had iets gummi-achtigs. Er zit nog best wel veel vlees aan maar de volgende keer warm ik hem wel ff op in de magnetron ofzo. Wel leuk voor feestjes (Met veel koud bier in de aanslag!)
Die gestoomde vond ik toch lekkerder (Ja, ik geloof dat ze gestoomd waren, toch Jeff?). Misschien binnenkort maar eens zelf maken…..

groetjes

Richie

Nootje van Jeff: idd gestoomd met een laagje Sojasaus zijn ze overheerlijk en een niet te versmaden Dimsum gerecht. Bovenstaande versie uit het pakkie vond ik niet erg appetijtelijk, maar laat ze in een Dimsum restaurant niet aan je voorbijgaan, een absolute must eat, een chinese classic!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>