TV-Kijktip: Plat Préféré


Aflevering: Roald Dahl

Op de Vlaamse zender Canvas is het programma Plat Préféré te bekijken.
TV-kok Jeroen Meus gaat op zoek naar de lievelingsgerechten van dode beroemdheden als: Astrid Lindgren, Louis de Funès, Jaques Brel, Adolf Hitler en Johnny Cash. Op zijn rondreis achterhaalt hij de, soms eigenaardige eetgewoontes aan de hand van interviews met mensen die de beroemdheid in kwestie van dichtbij kenden.  Zo interviewt hij in het programma over Dali, Amanda Lear en Inger Nilsson (Pippi!!) in de aflevering over Astrid Lindgren.

Op de website van het TV-programma vind je in het archief alle recepten. Behalve die van Hitler: Meus kreeg na de aankondiging van deze aflevering de volle laag uit alle uithoeken van de samenleving. Deze is dan ook nooit uitgezonden. We weten nu wel dat Forel met botersaus het favoriete gerecht van A.H. Was.
Check hier de favoriete maaltijd van Johnny Cash: Glazed ham, Cornbread, Pinto beans with Hogjaw and Coleslaw.

Groetjes,
Richie

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>