Op de valreep van de winter: Richie’s Erwtensoep

Jeroen says:Hee, jij was toch de erwtensoepkoning?
Jeroen says:Doe mij jouw recept ‘es. Gehiem of niet.
Richard says:ja
Richard says:nee niet gehein
Richard says:is simple
Jeroen says:gehiem gehein
Jeroen says:simpel is goed!
Jeroen says:Zou je mij die willen mailen ofzo?Wil ik gaan maken voordat de winter om is!
Richard says:1-2 winterpeen, 1x knolsederij, 1-2 prei, vetvarkenonderdelen 1 doosje spliterwten bladselderij voor op het laatst
Jeroen says:Kan het met rund, daar heb ik genoeg van
Jeroen says:varkenspoten heb ik van het zomer pas…
Jeroen says:of ik moet ergens wat gaan scoren
Jeroen says:BTW: wil je het volgende richting Pim declameren: “worst, gehaktbal, bieten en mango! kan het vandaag wat vroeger?”
Richard says:1,5 liter water, venkelknol
Richard says:dude ik wil niet meer op msn ik vind msn zo k*t geworden
Richard says:zegt pim
Richard says:laat hem skype downloaden
Jeroen says:”pidgin downloaden”
Richard says:met rund zou wel kunnen maar dan moet er nog wel vies vet varken door
Richard says:anders is het niet echt
Jeroen says:ok
Jeroen says:de bouillon zelf maken van bovenstaande, maar dan gewoon de groenten erin laten?
Richard says:idd
Richard says:je kunt ook alles tegelijk erin flikkeren
Richard says:maar ik bak wel eerst het vlees aan
Jeroen says:ow da’s makkelijk
Richard says:en dan water erop
Jeroen says:en de spiterwten ook meten?
Jeroen says:meteen?
Richard says:ja hoor
Richard says:die silvo doosjes
Jeroen says:haha, da’s inderdaad sipel
Richard says:die hoef je niet voor te weken
Jeroen says:en hoeveel varken?
Richard says:hardcor werwten moet je eerst een nascht weke in koud water
Richard says:dus eerst vlees bakken , met veel zwarte peper
Jeroen says:check
Richard says:dan de prei, knolselderij en peen, venkel ook een beetje meebakken
Richard says:dan erwtenerbij en water
Richard says:aan de kook brengen
Richard says:en dan een uur of 2 op laag vuur en af entoe roeren
Richard says:evt zout naar smaak
Richard says:thatsit
Jeroen says:koel
Jeroen says:hoeveel vlees ongeveer? en wat = het beste?
Jeroen says:halve kilo van hamschijf en poten?
Richard says:varken of course 50-600 gram hamschijf, of schouder karbo’s, oren, pootjes buikspek etc…
Jeroen says:gewoon een ruime halve kilo varkenszooi
Richard says:jep
Jeroen says:poot
Jeroen says:thanks!
Richard says:kee dan
Richard says:eet smakelijk
Jeroen says:ga ik komend weekeinde doen
Jeroen says:als ik thuiskom na het fietsen – zeiknat van de regen – onder de modder – heb ik soep!
Jeroen says:YES
Richard says:cool
Richard says:oja!
Richard says:vergeet het bijna
Richard says:ik doe dr ook altijd nog 1-2 laurierblaadjes en 3-4 jeneverbesjes bij
Richard says:hoort niet maar is wel lekker
Jeroen says:laurier heb ik wel – jeneverbes niet
Jeroen says:is dat een groot gemis?
Richard says:hoeft niet perse
Jeroen says:check
Richard says:sucksess!
Jeroen says:thanks!
Richard says:dat was het echt ;-)

erwtensoeprecept

Jeroen says: Hee, jij was toch de erwtensoepkoning?

Jeroen says: Doe mij jouw recept ‘es. Gehiem of niet.

Richard says: ja

Richard says: nee niet gehein

Richard says: is simple

Jeroen says: gehiem gehein

Jeroen says: simpel is goed!

Jeroen says: Zou je mij die willen mailen ofzo?Wil ik gaan maken voordat de winter om is!

Richard says: 1-2 winterpeen, 1x knolsederij, 1-2 prei, vetvarkenonderdelen 1 doosje spliterwten bladselderij voor op het laatst

Jeroen says: Kan het met rund, daar heb ik genoeg van

Jeroen says: varkenspoten heb ik van het zomer pas…

Jeroen says: of ik moet ergens wat gaan scoren

Jeroen says: BTW: wil je het volgende richting Pim declameren: “worst, gehaktbal, bieten en mango! kan het vandaag wat vroeger?”

Richard says: 1,5 liter water, venkelknol

Richard says: dude ik wil niet meer op msn ik vind msn zo k*t geworden

Richard sayss: zegt pim

Richard says: laat hem skype downloaden

Jeroen says: “pidgin downloaden”

Richard says: met rund zou wel kunnen maar dan moet er nog wel vies vet varken door

Richard says: anders is het niet echt

Jeroen says: ok

Jeroen says: de bouillon zelf maken van bovenstaande, maar dan gewoon de groenten erin laten?

Richard says: idd

Richard says: je kunt ook alles tegelijk erin flikkeren

Richard says: maar ik bak wel eerst het vlees aan

Jeroen says: ow da’s makkelijk

Jeroen says: en dan water erop

Jeroen says: en de spiterwten ook meten?

Jeroen says: meteen?

Richard says: ja hoor

Richard says: die silvo doosjes

Jeroen sayss: haha, da’s inderdaad sipel

Richard sayss: die hoef je niet voor te weken

Jeroen says: en hoeveel varken?

Richard says: hardcore werwten moet je eerst een nascht weke in koud water

Richard says :dus eerst vlees bakken , met veel zwarte peper

Jeroen says: check

Richard says: dan de prei, knolselderij en peen, venkel ook een beetje meebakken

Richard says: dan erwtenerbij en water

Richard says: aan de kook brengen

Richard says: en dan een uur of 2 op laag vuur en af entoe roeren

Richard says: evt zout naar smaak

Richard says: thatsit

Jeroen says: koel

Jeroen says: hoeveel vlees ongeveer? en wat = het beste?

Jeroen says: halve kilo van hamschijf en poten?

Richard says: varken of course 50-600 gram hamschijf, of schouder karbo’s, oren, pootjes buikspek etc…

Jeroen says: gewoon een ruime halve kilo varkenszooi

Richard says: jep

Jeroen says: poot

Jeroen says: thanks!

Richard says: kee dan

Richard says: eet smakelijk

Jeroen says: ga ik komend weekeinde doen

Jeroen says: als ik thuiskom na het fietsen – zeiknat van de regen – onder de modder – heb ik soep!

Jeroen says: YES

Richard says: cool

Richard says: oja!

Jeroen says: vergeet het bijna

Richard says: ik doe dr ook altijd nog 1-2 laurierblaadjes en 3-4 jeneverbesjes bij

Richard says: hoort niet maar is wel lekker

Jeroen says: laurier heb ik wel – jeneverbes niet

Jeroen says: is dat een groot gemis?

Richard says: hoeft niet perse

Jeroen says: check

Richard says: sucksess!

Jeroen says: thanks!

Richard says: dat was het echt ;-)

One thought on “Op de valreep van de winter: Richie’s Erwtensoep

  1. nagekomen bericht: Richie’s geheim – Goed veel knolselderij Meer dan je zou denken dat moet.
    Verder: handvol gemalen venkelzaad + 8-10 geplette jeneverbessen, kruidnageltje of 2 en 2 laurierblaadjes

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>