Lancering Aanpassen!: 25 maart 2010, TwentseWelle Enschede

Onze twee favo katjoengs, Iris en Vaya van Nasi-Idjo hebben met een bezield team een groots project in gang gezet: Aanpassen! Ik kan wel van alles gaan beppen nu, maar laat ze zelf aan het woord:

De Indische jongerenorganisatie Nasi Idjo wil met de tentoonstelling en het boek aanzetten tot dialoog. Het project Aanpassen! omvat een reizende tentoonstelling en een boek met dvd, waarin drie generaties Indische Nederlanders ieder op geheel eigen wijze in beeld zijn gebracht. Aan de hand van thema’s als identiteit, veerkracht, dromen en integratie heeft Nasi Idjo een schat aan herinneringen, ervaringen en ontboezemingen aangeboord. Die vormen de rode draad van zowel het boek als de tentoonstelling. Daarmee is een aanzet gegeven tot een dialoog tussen drie generaties Indische mensen, maar ook voor een hernieuwde kennismaking van de huidige Nederlandse samenleving met deze ogenschijnlijk geruisloos geïntegreede gemeenschap.

Richie en ik zijn geinterviewd voor dit project en hebben gepraat over wat het voor ons betekent om Indisch te zijn, hoe wij er mee omgaan.
Komende donderdag is de opening van de tentoonstelling in de TwentseWelle. Ik heb nog nix gezien en ben benieuwd hoe het eruit ziet als we serieus zijn. We zijn zo gewend om te paljassen voor de camera, dit gaat een hele slag dieper. Moest diep gaan om mijn verhaal te vertellen en ik hoop dat het overkomt.

Ga allemaal kijken bij deze expo als je meer wil weten over de zieleroerselen van drie generaties Indo’s waaronder wij!!

Aanpassen! is te zien van 25 maart tot en met 18 april 2010, in Museum TwentseWelle, Het Rozendaal 11 (Google Maps link) in Enschede

Groetjes,

Jeff

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>