Sambal Idjo!

Woohoo! Onze nieuwe keukenwizz, Magimix brengt ons in een ware extase. Een ruime kilo ingrediënten in luttele 20 seconden tot sambal draaien. GEWELDIG!!
En dat alles als opmaat naar onze volgeboekte Jeff & Richie Supperclub op 11 april aanstaande in MAC Berlijn.
De groene sambal die we hier laten zien is zo lekker, dat we meteen aan onze katjoengs van Nasi Idjo moesten denken. Zeg nou zelf: Wat past er nou het beste bij Nasi Idjo? Sambal Idjo van Jeff en Richie, natuurlijk!

We hadden geen recept tijdens het opnemen dus we hebben maar wat gedaan. Gelukkig hebben we het opgenomen anders hadden we het niet onthouden ;-)

Het recept:

  • 800 gram groene lomboks (pepers) en een paar rooie voor de variatie/dissonantjes
  • 150 gr verse, geschilde gember
  • 5 tenen knoflook
  • 2x limoen, geraspt en geperst
  • 4x sjalotten
  • half blokje Trassi (garnalenpasta)
  • 3 eetlelepels suiker
  • 1,5 eetlepels zout
  • 1,5 eetlepels assem pasta (tamarinde)

Hakken in de keukentovenaar en daarna in een beetje olie bakken tot het vocht is weggetrokken.
Laten afkoelen en in een potje doen laagje olie (zonnebloem ofzo, geen olijfolie!)

Dagje of wat laten trekken in de koelkast of vers van de pers, kan ook.

Selamat makan. oftewel: Hmmmmmmm!

Groetjes van Jeff en Richie

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>