Eindelijk weer de geur van roosterende sate!!!


Vorige week donderdag mocht ik weer koken voor mijn maatjes Liesbeth, Maddy en Astrid. Was lekker weer en moest gewoon weer sate maken! :-)

Woensdagavond in de Magimix (Whooo hooo!), een ui, 3 tenen knoflook, eetlepel ketoembar, klein snufje djinten (hierin moet je zelf je weg vinden, persoonlijk vind ik djinten al snel overheersen en ik gebruik er dus altijd weinig van), halve eetlepel zout tot een moesje geblitzt. Varkensvlees (voor ons vieren 800 gram) in KLEINE blokjes gesneden, de boemboe eroverheen en dan een halve fles ketjap (ABC!!!) erop gieten. Nix bijzonders, gewoon een basic marinade voor sate.

Wel lekker de hele nacht laten marineren, dus donderdagavond was het van vezel tot vezel ingetrokken en toen die heerlijke lucht van die stokkies door de lucht dreef, het zachte sizzelen, kooltjes op de juiste temperatuur, geholpen door af en tot kipassen….. er is niet veel voor nodig om je goed te voelen. 3 goede vriendinnen, flessie wijn en een bord vol sate is genoeg! :-)

Groetjes,

Jeff

2 thoughts on “Eindelijk weer de geur van roosterende sate!!!

  1. Damn. Daar krijg ik wel honger van zo rond dit middag uur… Toch hier in Keulen maar eens op zoek naar een toko!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>