Pigfest Galore!

© Modderbaard.nl

© Modderbaard.nl

Ober Paleo Koenig en evolutionair voedselauthoriteit, Kapitein Modderbaard heeft een eetclub.
Niet dat Jeff en Richie in ene ook een paleodieet zijn gaan volgen, daarvoor zijn we veelsteveul gehecht aan Nasi Goreng!
Wat we wel erg waarderen is het weten waar je voedsel vandaan komt. Daarom vermijden we met steeds meer succes de kiloknallers en kiezen voor diervriendelijk en verantwoord vlees. Niet in de laatste plaats om de smaak, natuurlijk.
Via Modderbaard’s connectie “Frank en Frij” hebben we met een aantal mensen twee varkens geadopteerd (half Mangalitza half Duroc). Deze hebben we een aantal maanden lekker in de modder laten spelen en lekker laten eten wat varkens horen te eten. dus geen biologisch geteelde maisprut maar gewoon wortels, knollen en groenteafval, enzo.

Kortgeleden is het doek gevallen voor onze varkens. Vandaag hebben Jeff en ik, samen een half varken binnen gekregen.

Binnenkort dus een aantal recepten met varkensvlees. Ik ga beginnen met Balkenbrij naar het recept van mijn neef Michiel Bussink en met behulp van de tips van zijn moeder: mijn tante Gerda! Niet helemaal aziatisch te noemen maar wel Multi!

tot gauw!

Richie

Ik ga komende week, een zoet/zuur/scherp gerecht proberen te maken van de pootjes. Is een klassieker van mijn moeder en een gerecht waar wijlen mijn vader ook helemaal dol van was. In his honor zal ik een poging wagen!

Laterzzzz,

Jeff

3 thoughts on “Pigfest Galore!

 1. Esther,

  Daarom moet ik elke keer als ik een pakje sigaretten haal me nog identificeren. ‘Maar toewan, ik ben al 44!’. ‘Maak dat de kat maar wijs, paspoort, en snel!’, haha!

  Wist ik trouwens niet hoor, maar leuk om te horen, zal het nog vaker maken dan. Als je nog leuke weetjes hebt over Indisch voedsel, please share, maken we gewoon een guestcolumn :-)

  Heb dese trouwens al gemaakt, zal een item erover posten. Smaakte al bijna net als bij moeders, maar kon haar finesse bij lange na nog niet evenaren!

  Groetjes,

  Jeff

 2. Hallo Jeff en Richie,

  Nadat ik bij Trimm ben geweest en met Richie gesproken heb, las ik hier iets over zoetzure varkenspootjes. Jeff heb je die al gemaakt? Wist je dat varkenspootjes, hoe zal ik het noemen elastische elementen bevat die je huid soepel maken? Zodat je er jonger uitziet, omdat je huid een stralend effect krijgt? Hetzelfde met kippepootjes elastiek. ( eigenlijk slijm)Zo weet ik nog meer indisch voedsel waar je huid en lichaam beter gepreserveerd door blijft. Misschien is het een leuk item voor jullie blog. Leuke blog trouwens, ik houd ook veel van eten.
  Groetjes,
  Esther Schepers- de Hoog

 3. Pingback: Met Jeff en Richie aan de Kook » Blog Archive » Balkenbrij – Jeff en Richie Style

 4. Pingback: Een vriezer vol – Modderbaard

 5. Hongerrrrr!!! Ben benieuwd naar het recept en eigenlijk ook wel naar de foto’s van die kop. Hoe groot is dat ding nu eigenlijk?

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>