Normandië 2011: oesters, oesters en…. o ja, oesters!!!

Foto: Jim Pardoen

Het is alweer een tijdje geleden, maar nog vers in het geheugen. Dit jaar met een grote groep naar Normandië bestaande uit een kernploeg van 9 man, soms uitgroeiende tot bijna 20. Vette Nederlandse invasie daar dus :-)

Veel gezien weer en veel, veel en heerlijk gegeten. Van al dat voedsel steekt toch de oester weer met kop en schouders (als een oester die zou hebben) er bovenuit. De oesters in dit deel van de wereld zijn zo zuiver, zo puur van smaak, onvergelijkelijk! De foto is gemaakt door mijn broer Jim toen we in een restaurant in St. Vaast La Hougue zaten. De oesters uit dat stadje zijn hemels, als je niet gelovig bent wordt je dat spontaan als je ze geproefd hebt!

We hebben de totale voorraad oesters van dat restaurant er doorheen gejaagd op die avond, de koks loerden op een gegeven moment door de raampjes van de keukendeur wie die zotten waren die al hun oesters decimeerden. :-)

Als je van oesters houdt moet je ze een keer in Normandië, en specifiek in St Vaast La Hougue proeven, c’est tout!!

Groetjes,

Jeff

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>